Roligare vardagsridning!

Att vardagsridningen är rolig tycker jag är väldigt viktigt, målet bör vara att det ska vara roligt att rida din häst varje dag, inte bara när det är tävling eller fint väder. Ett medel för att nå dit tror jag är att rida träningar och lektioner, genom att lära sig mer och utvecklas blir ridningen roligare, och på köpet även säkrare och ger en mer hållbar häst.

Dock träffar jag en del ryttare som inte tycker de behöver, kan eller vill rida lektioner och träningar. De tycker inte att deras häst är tillräckligt bra, att de inte har dom ambitionerna eller kunskaperna. Men jag tycker man ska rida träningar för att utvecklas tillsammans med sin häst, inte för att nå höga tävlingsresultat. Ridning är som att dansa, om båda som dansar kan stegen och dansar i samma takt så är det mycket roligare, även om man bara dansar för nöjes skull! Träningar är för alla, inte bara för de som vill tävla och hoppa stora hinder, du utvecklas från den nivå där du är och med de mål som just du har.

En annan aspekt på detta är säkerheten. Genom ökad kunskap blir ridningen säkrare och därmed roligare. Jag upplever att man oftast väntar med att ta hjälp tills man fått problem, hästen tagit över eller att man blivit rädd. Många gånger kanske det kunde ha undviks genom att man tagit hjälp tidigare, och därmed sluppit mycket negativt. Hållbarheten hos hästen är också en anledning till att rida lektioner och träningar. Att få hjälp med hur hästen ska ridas för att jobba på bästa sätt och därmed bli starkare, mer välgymnastiserad och hållbar. Och alla vill väl att hästen ska må så bra som möjligt och vara skadefri?

Många ryttare som börjar rida träningar får en ny dimension i ridningen när de utvecklar sin ridning, sitt samspel med hästen och hittar nya övningar att jobba med. Och därmed har deras vardagsridning blivit roligare, för både ryttare och häst!

Jag har elever på alla nivåer, med alla olika mål och ambitioner, som rider på alla möjliga olika raser och hästar. Eftersom jag åker hem till dig och din häst behöver du inte åka någonstans eller ha tillgång till transport. Det enda du behöver är en någolunda plan yta att rida på. Och det viktigaste av allt, viljan att lära dig och utvecklas tillsammans med din häst!


Foto: Elisabeth Sjöström


Kommentarer
Postat av: Linnea Sahlin

Sv; Ja Tack så jätte mycket för hjälpen på träningarna (skillnaden blir så tydlig när jag tränar regelbundet för dig) så du är uppbokad hela sommaren!! :D

2012-04-23 @ 20:26:21
URL: http://linneaasahlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0